Etapas del desarrollo

Títol: Etapas del desarrollo
Autor: Rebeca Wild
Edita: Herder
ISBN: 978-84-254-2860-9

Quan Rebeca Wild parla de les “etapes del desenvolupament” es refereix als primers 24 anys de vida. Així, en aquest llibre fa un recorregut fonamentat en diversos estudis que permeten entendre la naturalesa del creixement biològic d’aquests primers 24 anys des d’un enfocament educatiu. En la introducció de l’obra, Wild comenta que el fet de comprendre la naturalesa del creixement biològic ha de permetre als adults crear ambients preparats per satisfer les necessitats dels infants, així com crear els instruments que permetin aprendre i viure amb sentit a qui s’està desenvolupant.

Rebeca Wild descriu de forma clara sis etapes (prenatal, primera infància, etapa preoperativa, etapa operativa, adolescència i transició a l’adultesa); detalla quins són els processos de desenvolupament en aquestes etapes; i a més segueix un itinerari per les bases biològiques, per la psicologia del desenvolupament, pel desenvolupament motriu i del llenguatge, per la pedagogia, per la sociologia, etc., passant per autors com Piaget, Montessori, Maturana, Pearce, Pikler, Sacks, Freinet, Erikson, i un llarg etcètera.

Etapas del desarrollo és un magnífic recull dels més de 30 anys d’estudis i experiències que han acumulat Rebeca i Mauricio Wild en el camp de l’educació alternativa. El matrimoni ha tirat endavant el centre educatiu Pestalozzi d’Ecuador i s’ha dedicat a entendre com acompanyar els processos vitals dels infants. Rebeca relaciona els processos de desenvolupament i les seves vivències personals a l’Ecuador; el propòsit del seu treball és ajudar a descobrir quin és el significat de les etapes del desenvolupament i com aquestes ens poden ajudar a identificar les necessitats autèntiques d’acord amb cada individu i amb la seva etapa per tal d’oferir ambients adients de desenvolupament humà. Rebeca Wild ens convida a tenir ben presents aquestes etapes per tal que ens arrisquem a buscar noves perspectives a l’hora d’acompanyar els infants i adolescents.

Es tracta, doncs, d’un llibre de sobretaula molt recomanable per a educadors i famílies que vulguin conèixer i entendre el moment en què es troben els seus infants.

Equip de Redacció de PrisMa
www.educat.cat
educat@prisma.cat

Publicat en la revista Educat núm. 14
Descarrega’t el PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.