Presentació del llibre “La creativitat”, d’Àngel Guirado i col·laboradors

Volem agrair la seva presència a les persones que divendres passat van assistir a la presentació del llibre La creativitat. Una visió polièdrica des de la teoria, la pràctica i l’educació, d’Àngel Guirado i col·laboradors, i agrair a l’equip de la Galeria d’Art El Claustre que ens cedís el seu espai, que va ser ideal per a l’acte que es va dur a terme.

PrisMa Edicions Psicopedagògiques va néixer amb la intenció d’impulsar noves propostes editorials que donin resposta a algunes de les necessitats que es presenten en els àmbits de l’educació, l’aprenentatge i el desenvolupament de les persones; des d’aquesta perspectiva, la proposta d’Àngel Guirado era del tot adient, ja que entenem que el procés de creativitat impulsa i alhora conté en ell mateix aquests tres conceptes (educació, aprenentatge i desenvolupament).

La creativitat. Una visió polièdrica des de la teoria, la pràctica i l’educació apel·la directament a la força creativa dels agents educatius de la societat, entre ells l’escola i la família. Ken Robinson explicava una anècdota que resumeix com es mostren les capacitats creatives infantils: en una aula, la mestra passeja mirant els dibuixos que estan fent els seus alumnes; s’atura al costat d’una nena i li pregunta: “què dibuixes?”; la nena li diu: “dibuixo Déu”; llavors la mestra li diu: “però ningú sap com és Déu…”, i la nena respon: “doncs ho sabran de seguida”. És una anècdota molt divertida i que alhora ens mostra com són d’espontanis els nens quan els deixem que expressin la seva creativitat, ja que en tenen tots, fins i tot aquells que pateixen greus dificultats en el seu desenvolupament, com ens mostren les aportacions que ha fet l’equip educatiu del Centre d’Educació Especial Font de l’Abella i que podeu llegir en el llibre. I és que, tal com diu Àngel Guirado, “la condició més important per fomentar la creativitat és no posar cap impediment per crear”.

D’altra banda, parlar de creativitat en aquest moment social i històric és essencial, ja que, ara més que mai, toca ser creatiu. És un moment per deixar enrere vells clixés que ens oprimeixen i que no ens deixen veure-hi més enllà. Estem convençuts que la creativitat és un motor per

reinventar-nos, per treure el millor que tenim de nosaltres mateixos i, per descomptat, per compartir-ho i encomanar-ho als altres. I aquest és també l’objectiu del llibre La creativitat. Una visió polièdrica des de la teoria, la pràctica i l’educació.

Equip de Redacció de PrisMa
www.prismaedicions.cat
edicions@prisma.cat

________________________________________________________________________________________________________________________

(Publicació del 16/10/2012)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.