Los secretos de la motivación

Títol: Los secretos de la motivación
Autor: José Antonio Marina
Edita: Ariel
Col·lecció: Biblioteca UP

ISBN: 978-84-344-1362-7

Los secretos de la motivación, de l’assagista i filòsof José Antonio Marina, tracta un dels temes d’interès en l’àmbit educatiu: ens desxifra els secrets de la motivació per fer-los coneguts a qui vulgui despertar aquest impuls que ens mou a realitzar les accions que desitgem.

Els recursos que destapa el llibre estan pensats per a pares i docents per tal que, de forma pràctica i optimista, puguin usar-los en les seves tasques educatives per construir el benestar dels seus alumnes o fills. L’autor recorda el que Plató va comentar sobre l’educació: “consisteix a fer desitjar allò desitjable”. Aquesta és la finalitat que perseguim com a educadors: que els alumnes realitzin les activitats i apreciïn que aquestes els serviran per créixer i progressar; però moltes vegades aquest objectiu no coincideix amb els interessos dels infants. Llavors, com es pot aconseguir motivar-los? L’obra respon a la qüestió.

Existeixen diverses teories en psicologia  que expliquen l’origen de la motivació i el seu efecte en la conducta, tot i que la motivació no només desperta interès en l’àmbit educatiu o en psicologia, sinó que és universal: els pares volen motivar els seus fills, els mestres volen motivar els alumnes, les empreses volen motivar els clients, els polítics volen motivar els votants, etc., i, sobretot, ens volem motivar a nosaltres mateixos cada vegada que hem de fer alguna cosa.

Així, el llibre no pretén convertir els lectors en psicòlegs experts en conducta, sinó en pràctics de la motivació, en persones capaces de detectar les manipulacions emocionals, i en experts en l’animació i estimulació dels altres (i, per descomptat, d’un mateix).

Si aconseguim motivar, endavant!

Equip de Redacció de PrisMa
www.educat.cat
educat@prisma.cat

Publicat en la revista Educat núm. 11
Descarrega’t el PDF

Un comentari a “Los secretos de la motivación

  1. La motivació dels infants és fàcil i no tan fàcil. Depenent de l’objectiu que volem aconseguir amb els infants captarem l’atenció d’una manera o d’una altra, però el que sí es cert es que els nens han d’estar motivats en cada moment i això no és fàcil. Tenir recursos a l’abast és l’ideal.
    I, de ben segur que, “Los secretos de la motivación” pot ser una eina útil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.