Inside Out (Del revés)

Fitxa tècnica


Títol original: Inside Out


Any: 2015


Duració: 94 min


País: Estats Units


Guió: Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley


Directors: Pete Docter, Ronaldo del Carmen


Música: Michael Giacchino


Gènere: comèdia


Productores: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures


Aquest mes us recomanem una pel·lícula per a tota la família en què les emocions seran les protagonistes. En aquesta aventura acompanyarem l’Alegria, la Por, la Ira, el Fàstic i la Tristesa en el seu viatge per la ment de la Riley per salvar-la del caos.

Inside Out

La Riley és una nena d’onze anys que viu feliçment amb la seva família a Minnesota, fins que un dia s’han de mudar i es veu obligada a deixar enrere la seva llar, els amics, l’escola i el seu equip d’hoquei. Tot això comporta un gran canvi per a ella, que presenta dificultats per adaptar-se a la seva nova realitat.

La vida de la Riley es guia per les seves emocions, les quals viuen al Quarter Cerebral, el centre de control de la seva ment. Des d’allà dirigeixen els seus comportaments i la guien en el seu dia a dia. Però tot es complica quan l’Alegria i la Tristesa queden expulsades per accident del Quarter Cerebral i acaben perdudes per la seva ment.

A partir de llavors, començarà una aventura en què les dues emocions hauran de trobar el camí per poder tornar al centre de control i proporcionar a la Riley l’equilibri que necessita.

Aquesta pel·lícula ha aconseguit, d’una manera metafòrica i entenedora, donar forma a tot allò que no en té: viatjarem per la memòria a llarg termini, un laberint que emmagatzema tots els nostres records; veurem com es construeixen els somnis a partir de les vivències fusionades amb les pors i inquietuds; caminarem pel país de la imaginació, un indret on tot és possible; obrirem la porta del subconscient, on trobarem les pors i els traumes que més ens atemoreixen; descobrirem la personalitat com un conjunt d’illes que conformen els fragments que ens fan ser qui som… I el més important, Inside Out ens demostrarà que no hi ha emocions bones ni dolentes, ja que totes són necessàries, valuoses i dignes d’expressar-se lliurement.

Equip de Redacció de PrisMa
www.educat.cat
educat@prisma.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.